Wie ben ik? 

Ik ben Wendy Godsdeel, klinisch kinderpsychologe en psychodynamisch kindertherapeute in opleiding. In 2023 rondde ik mijn opleiding als Infant Mental Health deskundige af en dan werd het tijd om mijn passie voor kinderen om te zetten in mijn eigen praktijk.

De ontwikkeling van kinderen én het ouderschap, de interactie tussen beiden en het kunnen bijdragen en helpen begrijpen van al deze processen is wat mij dagelijks bezighoudt. Telkens op zoek naar literatuur en opleidingen waarin ik mezelf verder kan verdiepen in de boeiende wereld van kinderen en hun zorggevers, dat geeft mij voldoening. Mijn eigen kinderen en alle kinderen die ik ontmoet heb in mijn werkcontext dragen bij tot de uitbreiding van deze kennis en ervaring en daar ben ik enorm dankbaar voor. 

Ik deed ervaring op in het revalidatieziekenhuis Inkendaal, waarbij ik kinderen met ontwikkelingsstoornissen begeleidde en instond voor het diagnostisch proces bij kinderen met (vermoeden van) een autisme spectrum stoornis. 

In 2022 werkte ik bij het psychotherapeutisch centrum in Overijse, waarbij ik mij voornamelijk richtte op de jonge kinderen. De afgelopen jaren deed ik heel wat ervaring op binnen de kinderopvang en het onderwijs met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Hierdoor behoud ik steeds de voeling met de leefwereld en interesses van jonge kinderen en hun context. Momenteel combineer ik mijn werk in UZ Brussel binnen de perinatale werking (prenatale consultatie, materniteit, verloskunde en postnatale opvolging) met mijn eigen privépraktijk. 

Ik volg geregeld bijkomende opleidingen, intervisie en supervisie om kwaliteitsvolle zorgen aan een gezin te kunnen bieden. 

Ik ben lid van de VVKP (beroepsvereniging voor klinisch psychologen), psychologenkring Druivenstreek en WAIMH Vlaanderen (World Association of Infant Mental Health).

Langdurige opleidingen: 

  • Master in de klinische psychologie - optie kinderen en adolescenten, K.U.Leuven, 2018 (masterproef: effect van anesthesie op de neurocognitie van kinderen)
  • Deskundige Infant Mental Health, K.U.Leuven, 2023
  • Psychodynamische kindertherapie i.o., K.U.Leuven, 2023 - 2027

Opleidingsdagen en vormingen: kindervoeding, premature geboorte, hechting, regulatiestoornissen, belevingsonderzoek, IMH congres slaap bij baby's, parentificatie, gezinsgeheimen, innerlijk kind, ..